Dag 13 - Ongeluk ?!? - Reisverslag uit Ede, Nederland van Ria Ligt - WaarBenJij.nu Dag 13 - Ongeluk ?!? - Reisverslag uit Ede, Nederland van Ria Ligt - WaarBenJij.nu

Dag 13 - Ongeluk ?!?

Door: Simon

Blijf op de hoogte en volg Ria

26 April 2011 | Nederland, Ede

Lieve mensen,

Er zijn legio mensen die huiverig zijn voor het getal 13. Ria en ik horen daar niet bij. Zouden we anders immers een huis op nummer 13 hebben gekocht. Nee toch. Maar waarom dit intermezzo. Was dit voor ons wel een ongeluksdag? Nee, in tegendeel. Ria belde mij vanmiddag op mijn werk met heel goed nieuws. De revalidatiearts is vandaag weer lang geweest om te komen kijken hoe het ging na het weekend. Hij was verrast om te zien hoe Ria vooruit gegaan was. En wel dusdanig dat hij wil insteken op poliklinische revalidatie in plaats van opname in Groot Klimmendaal. Het zou neerkomen op twee keer per week naar Ede in het zkh. Maar verder gewoon lekker naar huis. In mijn hart vind ik dat geweldig en wil ik niet liever. In mijn hoofd wil echter wel 200% zeker weten dat de zorg die Ria dan krijgt net zo goed is als in Groot Klimmendaal. Want uiteindelijk gaat het herstel op lange termijn voor boven het plezier van zo snel mogelijk thuis zijn. En natuurlijk hoop (en verwacht ik) dat het niet uitmaakt. Maar toch ga ik morgen de revalidatiearts bellen om dat bevestigd te krijgen.

Morgen hoop ik meer details te horen en hopelijk ook wanneer Ria dan precies naar huis komt en wanneer de dagrevalidatie gaat beginnen.

Simon, Ria en de kids

ps
Voor de liefhebbers, Chris de Burgh heeft een mooi nummer geschreven over het dilemma tussen liefde (hart) en ratio (hoofd). Kijk maar eens op: http://www.youtube.com/watch?v=V2av7rynHXQ (als je niet rechtstreeks op de link kunt klikken, moet je hem even overtypen of kopiëren in je browser)

• 26 April 2011 - 19:48

Rianne:

Wow, dat zou idd supergoed nieuws zijn. Wel verstandig dat je de arts belt om te vragen of de revalidatie even goed is. Lange termijn is beter dan snel plezier. Ik duim voor jullie dat het antwoord van de arts positief is.
    Dikke kus uit Utrecht XXX

• 26 April 2011 - 19:55

Ton En Jopie:

Dat is fijn nieuws .Denk dat de arts wel weet wat die doet .
    Maar we duimen voor jullie.

• 26 April 2011 - 20:33

Michael:

The classical dilemma...

Maar alleen al dat ze met die gedachte komen .. zegt al heel wat natuurlijk. Kan me je zorg wel heel goed voorstellen. Gewoon ook delen met de arts lijkt me, maar echt helemaal geweldig hoe het loopt he?!!!

• 26 April 2011 - 21:31

Joke:

Hoi Ria en Simon,
    Dat is goed nieuws.
    Hans heeft ook alleen polyklinische revalidatie gehad en heeft daar heel, heel veel geleerd.
    Ik denk dat de revalidatie arts, (is dat nog steeds dr. M?) heel goed weet wat hij adviseerd, heb vertrouwen.
    Liefs,
    Joke

• 26 April 2011 - 21:43

Michel Van Veen:

Op zich natuurlijk, zoals eerder gezegd, super dat ze erover denken om het zo te doen.

Gelukkig heb je ook (misschien wel gezonde) achterdocht om te kijken of het de juiste oplossing is!

Hopelijk kom je er morgen achter - vergeet ook niet te genieten van hoe ver Ria nu al is gekomen...!

• 27 April 2011 - 05:52

Hans:

Dat is heel mooi Liggies!
    Ik hoop dat jullie op die manier weer een beetje in het normale ritme weten te komen!

De Meijertjes

• 27 April 2011 - 06:55

Lilian:

Wow Ria wat een goed nieuws! We hopen dat het doorgaat en je snel thuis kunt zijn voor jezelf, je man en zeker ook voor de kinderen!
    Wat een wonder heel bijzonder zo snel als jij vooruitgegaan bent!
    gr Lilian